Call     01308 898095    07828 984956 
Email  office@theogreendesigns.co.uk



Rock Cottage

In 2015 we were commissioned to design this two storey rear extension to a house in the rural West Dorset village of Loders.

Initially slightly controversial in its design with some of the local residents - perhaps due to its contemporary appearance - the design was supported by the planners and approved in 2015. It was welcomed as an innovative addition to a house that was of little architectural merit and was already at odds with the mainly historic buildings that make up the village.

In fact, the design of the new extension is low key and little of it can be seen from the road with cedar being used to clad the first floor element which will weather to a soft silver grey. Remaining subservient to the existing house and dropping to a point on the back corner, the plan kicks out to cleverly steal a little extra space at ground floor to provide a deep alcove for a new feature log burner in the living space. 

The extension provided a much needed kitchen/living space and 2 new bedrooms for this young family and is due to be completed in 2017.

COMPLETE

Location: Loders, Bridport

Project type: Residential, Extension

​Planning constraints: Area of Outstanding Natural Beauty, Conservation area

Size: 48 sq m

​Completion: 2017 

​Team: Theo Green Designs Ltd (Architect)