Through reorganising the plan a much more logical layout for modern day living has been developed. An open plan kitchen/living space has been created to the rear of the house to take full advantage of the views to the south.

Contemporary trusses supporting a new roof are left exposed internally to create a vaulted ceiling. These trusses are glazed at the gable ends to allow light to flood in. New large doors and windows out to the enlarged balcony connect the internal and external spaces.

The lower ground floor remains largely unchanged from what is existing. The main change is the enlarged terrace to reflect the enlarged balcony above. 

Rear of Existing House

We were approached to update and remodel a dated sixties house into a contemporary family home.

Located in Charmouth it has views out to the Dorset coastline, but the current layout meant that rooms didn't relate to one another and the arrangement felt warren-like. The kitchen was hidden away in the middle of the plan, disconnected from the views, natural light and other living spaces. The house is built on a slope with bedrooms tucked away on the lower ground floor, such that the house appears much smaller from street level than it actually is.  

PLANNING APPROVED

Proposed Rear of House


Call     01308 898095    07828 984956 
Email  office@theogreendesigns.co.uk



Downside Close